Zelfstandig Ondernemer

Kies welke formule het beste bij je past

Spar of Spar Compact?

Wil jij ook zelfstandig ondernemer worden?

Contacteer ons

Wij begeleiden je

Vanaf de eerste dag zijn wij er met een uitgebreide waaier van ondersteunende diensten.
Samen doorlopen we 7 stappen tot de opening van je eigen buurtsupermarkt.

 • Marktstudie

  Heb je de perfecte locatie gevonden voor jouw buurtsupermarkt? Dan maken we samen met onze dienst Business Development een marktstudie. We analyseren de buurt, bekijken wie jouw potentiële klanten zijn en brengen je directe concurrenten in kaart. Zo zijn we zeker dat jouw droomlocatie effectief de ideale locatie is voor een succesvolle buurtsupermarkt. Nog geen locatie gevonden maar wel veel ondernemerszin? Dan kijken we in ons eigen aanbod projecten en gaan samen verder aan de slag.

 • Technische studie

  Zodra de locatie gekend is, ga je verder aan de slag met een technische coördinator. Hij helpt je met de hele organisatie en inrichting van je buurtwinkel. Samen maken jullie plannen, bekijken jullie offertes en spreken jullie de beste aannemers en technici aan.

 • Businessplan opstellen

  Bij deze stap kan je onze ondersteuning en expertise zeker gebruiken. Samen met onze financiële experten maak je een financieel plan op van reële ingeschatte opbrengsten en kosten. En samen met je financieel adviseur en ons rond je je bankdossier af.

 • Opleiding

  Tijd om aan je opleiding te beginnen. Want een winkel beheren, dat moet je leren. Afhankelijk van je eigen ervaring duurt de opleiding tussen drie à zeven maanden.
  Tijdens die opleiding krijg je een beetje theorie en veel praktijk. We stomen je klaar met cursussen personeelsbeheer, administratie, informatica … en veel productkennis. Je loopt een aantal dagen mee met collega-zelfstandigen, en ook intern leer je het bedrijf kennen. Daarnaast zorgen wij ook voor de juiste opleiding voor je toekomstig personeel.

 • Commercieel plan

  Samen bekijken we hoe jouw winkel en alle andere Spar-winkels in de markt worden gezet. Het commercieel plan wordt jaarlijks door een team marketeers opgesteld, in samenspraak met een afgevaardigde per dienst en twee ondernemers. Zo hebben we onder andere een tweewekelijkse folder, het culinaire magazine KOOK, online ondersteuning, schermencommunicatie in de winkels, commerciële acties … Heb je zelf een idee voor een actie? We luisteren graag naar je suggesties.

 • Commerciële opstart

  De opening van je winkel laten we niet onopgemerkt voorbijgaan. Tijd voor een heuse openingscampagne! Samen met een medewerker van het realisatieteam bekijk je de mogelijkheden: een receptie, een feestelijke openingsdag, drukwerk, promoties … We steken veel werk in deze opening, want het is het uitgelezen moment om je nieuwe winkel en jezelf als zelfstandig ondernemer op de kaart te zetten in de buurt.

 • Opvolging na opening

  Tijdens je opstarttraject en daarna krijg je begeleiding van een bedrijfsadviseur. Hij staat je bij op alle gebieden: commercieel, organisatorisch, financieel… Daarnaast kan je altijd een aantal experten inschakelen (bakkerij, AGF, beenhouwerij, traiteur …). Met hun advies haal je de beste resultaten in elke afdeling!

Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Stop met zoeken! Mail naar ondernemen@retailpartnerscolruytgroup.be of bel naar 02 583 11 11.