Ontmoet Serge en Pascale,
Spar-ondernemers in Libin

Serge en Pascale maakten onlangs hun droom waar en openden een eigen Spar-winkel in Libin. Ondertussen zijn ze al 10 maanden open.

Waarom openden jullie een eigen Spar?

Serge: Wel, dat is allemaal toevallig gebeurd. We wonen in Rochefort en ik was vroeger leverancier bij verschillende supermarkten in de buurt: Spar, Carrefour,… In 2017 kwam de Spar-winkel in Libin vrij. En toen heb ik met mijn vrouw beslist om de stap te zetten.

Wat sprak jullie dan aan bij Spar?

Pascale: We kennen de winkel al heel lang en Spar heeft een goede reputatie. Het is de gezellige buurtwinkel. En wat ons ook aansprak: zelfstandigheid. Je bent een onderdeel van de Spar-familie maar je bent geen werknemer van Spar: we kunnen over een aantal zaken zelfstandig beslissen zoals producten en personeel. We nemen veel artikelen af van Spar maar we mogen ook zelf een aantal producten kiezen die ze nationaal niet kunnen leveren. Hier in Libin hebben we bijvoorbeeld verse bio-producten (yoghurt, wild, …). Ik weet dat die populair zijn, dus willen we meteen aan de vraag van onze klanten voldoen.

“De efficiëntie van Spar kan ik erg op prijs stellen.”
This is the alt text for the image

Hoe verloopt de samenwerking met Spar?

Serge: Spar is best wel een efficiënte leverancier. Er zijn twee soorten leveringen. De verse producten zoals kaas, fruit en groenten worden 5 keer per week geleverd. Verder komen ze twee keer per week langs met droge voeding. Maar als we zonder droge voeding zitten – als er bijvoorbeeld geen koekjes meer zijn – kan ik steeds naar hun helpdesk telefoneren en vragen of ze iets willen meegeven met de verse levering. Zo heb ik alles terug in stock de volgende dag. Die efficiënte afhandeling weet ik erg op prijs te stellen want zo hou ik mijn klanten ook tevreden.

“Het is fijn dat we op andere Spar-ondernemers kunnen rekenen!”

Was het moeilijk om de winkel op te starten?

Pascale: Vooraleer we onze winkel openden, was ik administratief bediende. Dat komt nog altijd goed van pas want ik regel nog steeds de administratie van onze winkel. Maar het is natuurlijk een hele omschakeling. Gelukkig kregen we van Spar opleiding: psychologische testen om te zien of we geschikt waren om de winkel over te nemen, opleiding over de verschillende producten en daarnaast liepen we ‘stage’ bij een aantal Spar-ondernemers in Neufchâteau.

Hoe verloopt de samenwerking met Spar-ondernemers uit de buurt?

Pascale: Er heerst een goede verstandhouding tussen de verschillende Spar-ondernemers. Er zijn gerants in Rochefort, Tellin en Neufchâteau waarmee we goed kunnen samenwerken. Omdat we nog niet zo lang open zijn (10 maanden), staan ze ons regelmatig bij met raad en daad. Dan is het fijn dat we op andere ondernemers kunnen rekenen.

Met Spar Colruyt Group aan je zijde kan je meer. Zullen we?

We geven je graag wat meer uitleg via e-mail, telefoon of gewoon onder vier, zes of acht ogen. Laat hier je gegevens achter en wij laten snel van ons horen – beloofd.