Ontmoet Tim en Steven,
Spar-ondernemers in Kessel en Schriek

Tim en Steven zijn rasechte ondernemers. Steven opende zijn eerste Spar-winkel in Kessel nadat hij begonnen was als jobstudent bij Spar in Grootloon. Later – op aanraden van Tim – volgde een tweede winkel in Schriek.

Hoe zijn jullie begonnen bij Spar?

Steven: Ik ben er vanzelf ingerold. Vroeger werkte ik als jobstudent in de Spar bij mij in de buurt. Nadien ging ik studeren en werken. Jaren later liet de eigenaar me weten dat hij de winkel wilde verkopen. Ik heb de zaak toen overgenomen samen met mijn tante. Tegelijkertijd bleef ik verder werken – als zelfstandige in bijberoep.

Tim: Als 18-jarige jobstudent in de beenhouwerij – zo ben ik begonnen. Jaar na jaar groeide ik mee met de winkel. Toen de Spar-winkel in Schriek vrijkwam, heb ik niet getwijfeld.

“Het is fijn dat ze bij Spar zo betrokken zijn!”
This is the alt text for the image

Hoe verloopt de samenwerking met Spar en Retail Partners Colruyt Group?

Tim: Bij Spar hebben ze verschillende adviseurs. Je hebt bijvoorbeeld de versconsultant – die kan helpen bij productinformatie of als er iets fout loopt bij een levering. We krijgen hen regelmatig over de vloer om te zien hoe het gaat. Het is fijn dat ze bij Spar zo betrokken zijn!

Retail Partners Colruyt Group zorgt voor een professioneel keurmerk. Zo zijn er een aantal normen waaraan je winkel moet voldoen: parkeerplaatsen voor mensen met een beperking en ouders met kleine kinderen, jaarlijkse hygiëneaudits,… Morgen moet ik bijvoorbeeld naar een opleiding in Mechelen over de inrichting van onze vleesafdeling!

Steven: Er wordt ook regelmatig nieuwe technologie getest zoals de Scan.Pay.Go-automaten. Dat is een systeem waarbij onze klanten zelf hun producten kunnen scannen met een app en dan het poortje openen met een barcode.

Spar gaat volop voor buurtwinkels. Hoe belangrijk is dat voor jullie?

Tim: Ons aanbod bestaat voornamelijk uit producten die Spar levert. Dat mogen we gelukkig aanvullen met lekker, lokaal eten. En dat geeft ons net zo veel voldoening: de lokale handelaars een podium geven in onze winkel. Zo komt onze advokaat uit Nijlen en ons brood uit Putte. Ja, we zijn nog steeds een echte buurtwinkel!

“Nu hebben we 2 Spar-winkels. Ik zou er wel 10 willen runnen!”

Hoe zien jullie de toekomst?

Steven: De samenwerking met Tim in Schriek verloopt bijzonder goed. Als iemand anders interesse zou hebben om nog een Spar-winkel te openen – iemand die net zo ambitieus is als Tim – dan zou ik er zo mee instappen. Nu hebben we 2 Spar-winkels, maar ik zou er zo 5 of 10 willen runnen!

Ondertussen proberen we ook de boot van e-commerce zoveel mogelijk af te houden. We blijven nog steeds een buurtwinkel, dus voor ons is dat niet meteen interessant. Waar we in de toekomst wél verder mee willen experimenteren zijn leveringen aan huis – vooral voor mensen die slecht te been zijn.

Met Spar Colruyt Group aan je zijde kan je meer. Zullen we?

We geven je graag wat meer uitleg via e-mail, telefoon of gewoon onder vier, zes of acht ogen. Laat hier je gegevens achter en wij laten snel van ons horen – beloofd.