Duurzaamheid

@masthead__button

Colruyt Group is al jaren één van de meest toonaangevende Belgische bedrijven op vlak van duurzaamheid: investeren in windenergie, producten verduurzamen, welzijn medewerkers verbeteren … Duurzaam denken en doen zit Retail Partners Colruyt Group dan ook in het bloed.
Duurzaamheid loopt als een rode draad door al onze activiteiten. Elke dag nemen we kleine en grote stappen richting meer gezondheid, een betere samenleving, meer dierenwelzijn en een beter milieu. Wat vandaag nog niet lukt, proberen we morgen opnieuw.

Enkele voorbeelden van hoe we dat deel van ons DNA concreet maken?

This is the alt text for the image
  • Op het dak van RPCG liggen 4019 zonnepanelen. Dat zijn ongeveer 3 voetbalvelden. Hiermee wekken we ongeveer één derde van onze stroom zelf op.
  • Gedurende het hele jaar schenken we de overstock van onze producten aan de voedselbanken. Op die manier vermijden we niet enkel het weggooien van lekker eten, we helpen ook mensen die het moeilijk hebben.
  • Door een nieuwe transportplanning voor onze diepvriesproducten te ontwikkelen, realiseerden we een daling in transport van 66.000 km per jaar. Hierdoor verminderen we onze CO²-uitstoot met liefst 73 ton per jaar.
  • In onze eigenmerkproducten -zoals pasta of mayonaise- verwerken we enkel nog eieren die afkomstig zijn van kippen uit scharrelstallen of met vrije uitloop.
  • Drinkwater is een kostbaar goedje. Daarom hergebruiken we bij RPCG het regenwater om bv de toiletten te spoelen. Zo besparen we maar liefst 4.000.000 liter drinkwater per jaar.
This is the alt text for the image

Als je meer wil weten over Stap voor Stap, het duurzaamheidsprogramma van de groep, en alle activiteiten die ondernomen worden, klik dan hier.